יש זהב כחול בחיפה

Read this post in English

אומנם גדלתי בכרמיאל, אבל נולדתי בחיפה. בבנין קטן ברחוב אלנבי, לאמא אחות צעירה בבית החולים רמב”ם, ולאבא סטודנט בטכניון, מתאושש מפציעתו במלחמה. בשנתיים בהן גרתי בעיר הספקתי לצעוד בה לאורכה ולרוחבה, חרף מחאת השכנים על “התעללות בילדה”. לאסוף צדפים בחוף בת – גלים, לשיר עם הציפורים בגן החיות, ולרוץ במורד עשרות מדרגות כדי לבקר פעמיים ברמב”ם עם כתפיים פרוקות (לגמישות יש גם חסרונות).

===

צילום בנין: איל תגר

לא רחוק מהרחוב אליו נולדתי, נמצא הסטודיו היפיפה של קים דרור בעלת KIMKA STUDIO. בשכונת הדר, בבנין משומר לתפארת, היא רוקחת עולמות כחולים. נסעתי לבקר, וזה מה שסיפרה קים:

על עיצוב אופנה:
אחרי השירות הצבאי, עם משיכה טבעית לאסתטיקה, נרשמתי לקורס קצרצר בעיצוב טקסטיל. הטעימה הובילה לשעות נוספות של התנסות, ועם התוצרים ניגשתי למרכז האקדמי ויצו חיפה. לא ידעתי לצייר, אבל החומריות שהצגתי סקרנה אותם, והתקבלתי.
+היום אגב, היא מלמדת שם.

למה לי אינדיגו עכשיו:
בזמן סטאז’ שעשיתי בלונדון, הייתי מבקרת בכל סוף שבוע במוזיאון VICTORIA & ALBERT, ופוגשת שם קימונו כחול ששבה את ליבי. בתום הלימודים נסעתי ליפן ללמוד ממאסטר בן 90 איך מפיקים את הפיגמנט הכחול מצמחים, ואיך צובעים בעזרתו בדים דקיקים של כותנה. הטונים הכחולים מרגיעים אותי, ותהליך היצירה והפילוסופיה שעומדת מאחוריו מרתקים אותי.
+היום היא צובעת חלק מהבדים בעצמה, אחרים היא מייבאת, ומכולם היא יוצרת פריטי לבוש, ומגוון מוצרי לייפסטייל. בשנים האחרונות נעה קים על המנעד בין עבודת יד וייצור לפי הזמנה או בסדרות מצומצמות מצד אחד, לבין ייצור מסחרי במתפרות מקומיות מן הצד השני.

ציטוט:
פעם ראיתי כרזה בצבעי אינדיגו עם ציטוט של Brad Meltzer, שאמר – 

Dream big, work hard, stay humble. האמירה הזו צריכה אולי להיות נר לרגלי כולנו, אבל היא נשארה איתי מאז בגלל האסוציאציה שהיא מעוררת אצלי לעולם האינדיגו. מהמאסטר הזקן שידיו הכחילו משנים של עבודת צביעה סיזיפית, ועד פועלי העולם שלובשים סרבל דנים לעבודה מדי בוקר.

על פרוייקט חממת מפעל הפיס לאופנה:
בסוף השנה שעברה נבחרתי יחד עם שישה מעצבי אופנה נוספים להשתתף בפרוייקט בשנתו הרביעית. כל אחד מאיתנו קיבל מענק כספי, וליווי של מומחי עיצוב ופיננסים. שיאו של הפרוייקט התקיים בחודש שעבר כשכולנו הצגנו קולקציות חדשות במסגרת שבוע האופנה תל אביב. המנטור שלי היה ששון קדם, וזו היתה כימיה ממבט ראשון. בהכנות לתצוגה, ששון ביקש ממני לא לחשוב על הכדאיות המסחרית של הדגמים, אלא רק על מיצוי כלל ההשראות המלוות אותי מיומי הראשון כמעצבת. כשמלווה אותך מעצב מנוסה ומוכשר בסדר גודל של ששון, המחזיק באסטתיקה דומה מאד לשלך, את מקשיבה.

צילום קולקציה: ליאור והדס צלמים

השראה:
ביצירת הקולקציה עבור ה”חממה” חשבתי על שבטיות ונדודים בתרבויות שעושות שימוש באינדיגו ובעבודות יד אחרות, כמו יפן ומונגוליה, ועל העדריות הצרכנית בתרבות הגלובליזציה הנוכחית. לכולנו יש הרי ג’נס וטי שרט בארון. זו הסיבה שיש בקולקציה פרטים כמו תיפורי SASHIKO, עיגולי לבד ועבודת קווילט מצד אחד, וגם הרבה דנים מצד שני.

לאן הולכים מכאן:
כמו שרבים בעולם העיצוב אמרו לפניי, העתיד טמון בשיתופי פעולה. לא מזמן שיתפתי פעולה עם מעצבת תעשייתית שיצרה גופי תאורה מהבדים שלי, והייתי שמחה להמשיך לחקור את הנזילות בין התחומים. בתחום הטכסטיל אני רוצה לנסות ולשחק עם אפרסמונים. יש תרבויות שבהן ממצים פיגמנט מפרי האפרסמון. הוא מפיק בדים בגוני חמרה, והשילוב שלהם עם הדנים הכחול יכול להיות מעניין.

===

בינתיים אפשר להשיג את הבגדים והמוצרים שקים יוצרת בסטודיו החיפאי ברחוב ירושליים 5 (בתיאום מראש בטלפון 689-3727 – 050), באתר האינטרנט, ובקרוב בנקודת מכירה בתל אביב.
בימי חמישי ושישי הקרובים 4-5/4 היא תגיע גם לקן הקוקיה ביפו, לרגל NIHONGA אירוע אמנות ועיצוב – בין יפן וישראל.

===

בפסקול שליוה את יצירת הקולקציה כיכבה להקת Polo & Pan. גם אלקטרוני, גם מלודי.

4 Comments

  • שרה ברוך

    עיצוב מדהים !! אהבתי את הפיסוליות של הבגדים אכנס לאתר 🙂 כל הכבוד על היצירתיות

  • Galit Weinberg

    פשוט מקסים. ועדין. ומרגש. בדיוק מה שאני אוהבת. עוסקת גם בצביעות של אינדיגו, והסבונים המלובדים כמו חלוקי נחל…